Hoito / Hoitoaineet

Tuotetiedot - klikkaa kuvaa       

             
Tenax Care Kit - Lue lisää

LUONNONKIVI PINTOJEN PUHDISTUS JA HOITO 
KVARTSI PINTOJEN PUHDISTUS JA HOITO
KERAMIIKKA PINTOJEN PUHDISTUS JA HOITO


Kivityötasot eivät vaadi erityistä päivittäistä huoltoa. Jotta kivityötaso säilyisi pidempään, on hyvä tietää ja noudattaa joitakin helppoja vinkkejä sen huoltoon käyttöön. 

-Puhdista kivipinnalle joutuneet tahrat välittömästi, jotta ne eivät imeentyisi tai kuivuisi kivipintaan. Poista erittäin huolellisesti mehu-, kahvi-, öljy-, hedelmä-, rasva-, tai punaviini- (alkoholi-) tahrat. Kuivata tahrat välittömästi paperiliinalla ja pese vedellä laimennetulla neutraalilla pesuaineella.
-Vältä kivipinnan naarmuttamista, älä käytä lihavasaraa suoraan kivipinnalla, vaan leikkuulaudalla. Kivityötason heikoimmat kohdat ovat altaan ja lieden etu- ja takareuna joissa pitäisi välttää painavia esineitä. Käytä kuumankestäviä pannunalustoja. Graniitti kestää kyllä hyvin kuumuutta, mutta sen kiiltopinta saattaa naarmuuntua. Technistone (kvartsi) ei ole kuumankestävä, joten sen pinnalla on ehdottomasti käytettävä kuumankestäviä pannunalustoja.

Graniittityötasojen hoito 
Graniittityötasot ovat kestäviä eivätkä vaadi paljon huoltoa. Graniittipintojen puhdistukseen sopivat neutraalit (pH 7), lievästi happamat (pH 4 - 6) tai lievästi emäksiset pesuaineet (pH 8 – 10). Älä käytä hankaavia, vahvasti happamia tai valkaisuaineita sisältäviä puhdistusaineita. Päivittäiseen puhdistukseen käytä kosteata liinaa ja hankaamatonta puhdistusainetta. Vedenkestävyyden parantamiseksi on suositeltava käsitellä graniittipinnat 1 – 2 vuoden välein siihen tarkoitetulla kirkkaalla kyllästysaineella.

Kvartsista valmistettujen työtasojen hoito
Kvartsi on käytännössä huoltovapaa materiaali sisätiloissa. Siitä valmistettujen työtasojen puhdistukseen sopivat neutraalit (pH 7), lievästi happamat (pH 4 – 6) tai lievästi emäksiset (pH 8 – 10) puhdistusaineet. Päivittäiseen puhdistukseen käytä kosteata liinaa ja hankaamatonta puhdistusainetta. Kvartsi ei ole täysin kuumankestävä materiaali, joten käyttää pannualustoja, välttääkseen tason vaurioitumisen.
Suoraan Starlight-sarjan tasoille ei saa asettaa kuumia esineitä edes lyhytaikaisesti.

Marmorityötasojen hoito 
Päivittäiseen puhdistukseen suosittelemme käyttää vettä ja mikrokuituliinaa. Marmorin puhdistukseen ei saa käyttää happamia puhdistusaineita. Älä käytä hankaavia, happoja tai valkaisuaineita sisältäviä puhdistusaineita! Jos vedellä huuhtelu ei riitä, suosittelemme käyttää neutraalia puhdistusainetta tai marmorin käsittelyyn tarkoitettua erikoisainetta. Vedenkestävyyden parantamiseksi on suositeltava käsitellä marmoripinnat 1 – 2 vuoden välein kyllästysaineella.